Публічно-управлінський формат сучасної боротьба за українську ідентичність - Петровський, П. М. (Ефективність державного управління, 2021)
Досліджено публічно-управлінський аспект сучасної боротьба за українську ідентичність у контексті розкриття сфери публічності як багатогранного процесу забезпечення розвитку демократії та державного суверенітету України. На основі визначення ідентичності як результату самоусвідомлення особою своєї спорідненості з певною соціальною групою виокремлено сутнісні ознаки саме української ідентичності. Продемонстровано її принципову відмінність від російської ідентичності, яка значною мірою заснована на ресентименті – прагненні трансформувати (сублімувати) почуття образи і заздрості у синдром агресивності та помсти. Обґрунтовано положення, що боротьба за українську ідентичність у публічно-управлінському форматі має теоретико-методологічний та практично-прикладний аспекти, що реалізуються поєднанням спільних зусиль більшості суб’єктів соціального розвитку.