Українська національна ідея як чинник консолідації суспільства - Пасічник, В. М. (Ефективність державного управління, 2021)
Запропоновано методологічний підхід щодо визначення змісту української національної ідеї. Розкрито синтетичність української національної ідеї. Науково обґрунтовано спрямованість української ідеї на побудову духовної цивілізації. Визначено роль української національної ідеї як чинника консолідації суспільства.