Взаємодія органів публічної влади на регіональному та місцевому рівнях з реалізації власних повноважень у сфері соціального захисту населення - Давтян, С. Г.; Єльчієва, О. Р. (Ефективність державного управління, 2019)
Розглянуто актуальні питання взаємодії органів державної виконавчої влади і органів місцевого самоврядування на регіональному та місцевому рівнях, окреслено основні моделі таких взаємовідносин, досліджено види структурних зв’язків. Проаналізовано зміни в системно-організаційних зв’язках зазначених органів в умовах децентралізації влади на прикладі управління сферою соціального захисту населення. Надано рекомендації щодо створення ефективного механізму взаємодії органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.