Соціальна функція держави та особливості її реалізації в умовах сучасних глобалізаційних викликів - Купрійчук, В. М.; Венцель, В. Т. (Ефективність державного управління, 2019)
Розглянуто наукові підходи до визначення соціальної функції держави. Проаналізовано сучасні тенденції у соціальному та економічному розвитку країн світу. Виокремлено окремі проблеми та особливості реалізації державою соціальної функції в умовах глобалізаційних процесів. Сформульовано авторське бачення стосовно призначення держави у контексті виконуваної нею соціальної функції. Окреслено актуальні для України питання щодо забезпечення виконання соціальної функції державою як інституційним утворенням, що покликане забезпечувати комфортне життєве середовище для проживання своїх громадян.