Державна підтримка розвитку громад в умовах фінансової децентралізації - Козак, І. І.; Пабат, В. О. (Ефективність державного управління, 2022)
Узагальнено повноваження органів місцевого самоврядування та ресурсне забезпечення їх реалізації. Розглянуто напрями державної фінансової підтримки розвитку громад в умовах децентралізації влади. Визначено можливості економічного розвитку громад за рахунок державної підтримки. Обґрунтовано необхідність стимулювання створення та розвитку економічно спроможних громад.