Аналіз та шляхи імплементації закордонного досвіду надання екстреної медичної та домедичної допомоги постраждалим в умовах надзвичайних ситуацій мирного часу - Макаренко, А. М. (Ефективність державного управління, 2022)
Розглянуто організацію надання екстреної медичної допомоги та домедичної допомоги постраждалим в умовах надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального спрямування, що залишається однією з найголовніших проблем сьогодення в Україні. Доведено існування потреби у вивченні досвіду розвинених країн із метою удосконалення системи надання домедичної допомоги в Україні, що полягає, зокрема, у формуванні нового виду ментальності рятівників, для якого головною метою було і є не тільки ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій, а й врятувати і зберегти життя постраждалого. Визначено шляхи імплементації закордонного досвіду надання екстреної медичної та домедичної допомоги постраждалим в умовах надзвичайних ситуацій мирного часу.