Особливості публічно-правових спорів у контексті формування повноважень органів публічної влади - Колесник, В. А. (Ефективність державного управління, 2022)
Розглянуто сутність публічно-правового спору як одного із можливих способів формування повноважень органів публічної влади. Виявлено особливості публічно-правових спорів, які впливають на сутність формування та реалізації повноважень органів публічної влади. Розглянуто суб’єктність публічно-правових спорів, владну ознаку суб’єкта владних повноважень, публічний інтерес як предмет публічно-правових спорів. Запропоновано рекомендації щодо вдосконалення вимог законодавства України у частині набуття та реалізації повноважень органів публічної влади з позиції застосування публічно-правових спорів.