Міграційна політика України в контексті безпеки та збалансованості економічного і соціального розвитку держави - Сидорчук, О. Г.; Панькова, О. В. (Ефективність державного управління, 2022)
Розглянуто основні тенденції, які існують у міграційній сфері України. Доведено, що ефективна міграційна політика має прямий вплив на забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку держави. Визначено основні напрями удосконалення державної міграційної політики України з врахуванням впливу загроз національній і соціальній безпеці на сучасному етапі.