Міжнародна нормативно-правова регламентація припинення збройного конфлікту в Україні - Боровська, Г. С. (Ефективність державного управління, 2022)
Розглянуто не вивчену проблему дії міжнародного права в частині порушення суверенітету та територіальної цілісності України, через воєнну агресію Російської Федерації. Доведено, що такі протиправні дії необхідно розглядати в межах міжнародного воєнного (гуманітарного) права. Встановлено необхідність залучення міжнародних організацій для вирішення цього збройного конфлікту, за умови їх міжнародної правосуб’єктності. Визначено недосконалість правових механізмів, міжнародного впливу щодо покарання Російської Федерації за порушення основоположних норм, принципів міжнародного права, встановленого міжнародного правопорядку.