Управління фінансовими ресурсами територіальної громади - Крайник, О. П.; Лазорищак, М. М. (Ефективність державного управління, 2019)
Висвітлено роль фінансового управління у формуванні місцевої політики розвитку територіальних громад. Показано роль органів місцевої влади у формуванні місцевої політики розвитку території. Сформовано індикатори оцінки ефективності виконання функцій органами місцевої влади. Проведено порівняльний аналіз забезпеченості фінансовими ресурсами об’єднаних територіальних громад. Запропоновано використання порівняльного аналізу для удосконалення управління місцевими фінансами