Недовіра громадян до публічних службовців в Україні: історичні передумови та етичні шляхи усунення - Пятківський, Р. О. (Ефективність державного управління, 2019)
Оцінено довіру між громадянами і публічними службовцями як важливий соціальний капітал, який належно не функціонує в українському суспільстві. З’ясовано історично-психологічні причини формування в українській суспільній свідомості упередженого ставлення до представників влади. Акцентовано на важливості перебудови морально-ціннісних засад і стилю взаємин між чиновниками і громадянами. Етизацію публічної служби України розглянуто як шлях налагодження довірливих відносин між громадянами та публічними службовцями, що сприятиме консолідації українського суспільства.