Аналіз процесів формування та реалізації компетенцій органів публічної влади та їх посадових осіб за суб’єктивними оцінками експертів - Карпа, М. І. (Ефективність державного управління, 2019)
Висвітлено окремі аспекти та оцінки процесів формування та реалізації компетенції органів публічної влади та їх посадових осіб за соціологічними та статистичними показниками. Узагальнено чинники, які формують сутність компетенції органів публічної влади та їх посадових осіб. Виявлено рейтинг найактуальніших обставин, від яких залежить реалізація функцій органів публічної влади. З’ясовано, за узагальненнями експертного опитування, актуальні проблемні питання та впливові загрози у процесах формування та реалізації компетенцій органів публічної влади. У відсотковому вимірі показано оцінку рівня відповідності наявних повноважень службовців некерівного складу до задекларованих цілей та мети діяльності органів публічної влади, в яких здійснюється професійна діяльність. Виявлено очікування експертного середовища щодо можливого результату здійснення розмежування компетенцій органів публічної влади.