Підвищення ефективності системи державного управління при приведенні у вищі ступені бойової готовності сил оборони за рахунок резервного контуру оповіщення - Устименко, О. В. (Ефективність державного управління, 2019)
Розглянуто вдосконалену модель системи приведення у вищі ступені бойової готовності сил оборони, що враховує додатковий, резервний, контур оповіщення на базі системи ситуаційних центрів державних органів, що належать до сектору безпеки і оборони, варіант блок-схеми та алгоритм функціонування системи приведення у вищі ступені бойової готовності Збройних сил України (далі – ЗС України). Критерієм підвищення ефективності системи приведення у вищі ступені бойової готовності визначено виграш у часі доведення сигналу до підрозділів і частин ЗС України. За результатами аналізу алгоритму функціонування системи приведення у вищі ступені бойової готовності ЗС України доведено, що ефективність системи, у разі використання резервного контуру оповіщення, підвищується.