Потенціал взаємовпливу держави, місцевого самоврядування і громадських організацій в Україні: інтеграція досвіду, ініціатив, можливостей - Токар, М. Ю. (Ефективність державного управління, 2018)
Систематизовано потенціал взаємовпливу органів державного управління, місцевого самоврядування та громадських організацій для визначення перспектив розвитку громадянського суспільства в Україні. Запропоновано схему інтеграції досвіду, ініціатив і можливостей усіх згаданих суб’єктів зазначеного процесу. Акцентовано увагу на характерних особливостях і проблемах взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування й інститутів громадянського суспільства. Вказано на державотворче значення тісної співпраці між ними.