Вплив конкуренції на ефективність системи охорони здоров’я України - Шведа, Ю. І. (Ефективність державного управління, 2018)
Зазначено, що запровадження конкуренції позитивно оцінюється як потенційний механізм підвищення ефективності та продуктивності й покращення здоров’я населення. Той факт, що конкуренція може розглядатися як “проблема”, так і як “рішення”, є ознакою вирішальної ролі контексту в розумінні потенціалу ринкових сил для вдосконалення системи охорони здоров’я.