Вплив старіння населення на систему охорони здоров’я: аналіз для перегляду державної політики - Худоба, О. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Зазначено, що із збільшенням тривалості життя населення залишаються невирішеними питання, чи старіння населення буде супроводжуватися тривалішим періодом доброго здоров’я, стійким почуттям добробуту та соціальної незалежності, чи, навпаки, це буде пов’язано з більшою кількістю хвороб, інвалідності та залежності. Доведено, що відповіді на ці питання можна отримати через аналіз управлінських підходів, що частково зроблено у цій статті.