Особливості впливу глобалізації на сучасні суспільні відносини і публічну службу в Україні - Котуков, О. А. (Ефективність державного управління, 2018)
Досліджено сприйняття процесу глобалізації в різних експертних середовищах. На основі результатів експертного опитування показано, що працівники органів публічного управління мають достатньо високий рівень поінформованості щодо глобалізації, її сутності та особливостей. Зазначено, що ставлення до глобалізації серед працівників органів публічного управління є неоднозначним. Доведено, що процеси глобалізації впливають на сучасну публічну службу, формулюючи вимоги щодо володіння комунікативними вміннями, навиками використання технологій електронного урядування, а також застосування нових механізмів оплати праці.