Сучасний стан і перспективи розвитку громадянського суспільства в Україні та взаємодії органів державної влади з громаськістю - Канавець, М. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Проаналізовано сучасний стан розвитку громадянського суспільства, особливості внесених змін до законодавства України в цій сфері у контексті європейської інтеграції та світових тенденцій, запропоновано шляхи подальшого вдосконалення інститутів громадянського суспільства на шляху України до європейської спільноти. Розкрито сутність комунікативної взаємодії органів державної влади та громадськості. Обґрунтовано роль інформаційно-комунікаційних технологій у розвитку комунікації з громадськістю. Беручи до уваги пріоритети Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зроблено висновки та надано рекомендації щодо завдань перед державними органами оперативно вивчати та застосовувати нові комунікативні методи та інструменти. Окреслено перспективи удосконалення законодавчих та нормативно-правових актів із питань взаємодії з громадськістю та щодо розвитку громадянського суспільства.