Відкритість національних парламентів: досвід країн Європейського Союзу - Шевчук, М. М. (Ефективність державного управління, 2018)
Визначено рівні і канали забезпечення відкритості парламенту. Досліджено досвід впровадження основоположних засад відкритості в діяльності парламентів країн ЄС. Сформульовано напрямки застосування зарубіжного досвіду в процесі утвердження принципу відкритості вітчизняного парламенту.