Приватизація державних установ ветеринарної медицини в Україні - Дідок, Ю. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Висвітлено результати соціологічного дослідження, здійсненого з метою визначення експертної думки стосовно приватизації державних установ ветеринарної медицини в Україні. Наведено результати експертного опитування, проведеного у 2017 р. серед керівників вищої і середньої ланки науково-дослідних установ, закладів вищої освіти, територіальних органів державного управління у галузі ветеринарної медицини. Встановлено неоднозначне ставлення респондентів до роздержавлення лабораторій і лікарень ветеринарної медицини. Обґрунтовано недоцільність приватизації районних і міських лікарень, а також районних, міжрайонних і обласних лабораторій державної ветеринарної медицини. Прогнозовано, що приватизація негативно вплине на безпечність та якість тваринницької продукції і епізоотичну ситуацію в країні. Рекомендовано включити до переліку об’єктів для приватизації дільничні лікарні (структурні підрозділи районних лікарень ветеринарної медицини).