Державна політика залучення інвестицій у депресивні регіони України - Федорчак, О. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Розглянено проблеми залучення інвестицій у депресивні регіони України. Проаналізовано зміст поняття “депресивний регіон” та подано їх класифікацію. Наведено заходи державної підтримки таких регіонів за кордоном і в Україні. Визначено, що за кордоном основний акцент робиться на стимулюванні інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання в депресивних регіонах, тоді як в Україні переважає бюджетне фінансування розвитку таких регіонів. Запропоновано відновлення спеціального режиму інвестиційної діяльності у депресивних регіонах для покращення інвестиційного клімату в Україні.