Концептуалізація моделі гуманітарної політики в Україні на сучасному етапі реформ - Горбатюк, С. Є. (Ефективність державного управління, 2018)
Розкрито особливості сучасного гуманітарного розвитку українського суспільства та проаналізовано причини невдач у реалізації проголошених реформ у соціогуманітарній сфері. На підставі аналізу сучасної політики у сфері охорони здоров’я, освіти, культури доведено актуальність формування інституційних засад гуманітарної політики у контексті створення умов для розвитку людського потенціалу. Визначено основні заходи, спрямовані на модернізацію державної гуманітарної політики. Обґрунтовано доцільність ухвалення стратегічного документа – концепції державної гуманітарної політики як складової системи соціогуманітарної безпеки, важливого механізму формування демократичної соціальної правової держави.