Теоретико-методологічні основи формування інструментів структурної перебудови національної економіки в умовах четвертої промислової революції і глобалізації - Куйбіда, С. В. (Ефективність державного управління, 2017)
Проведено теоретичний аналіз підходів до визначення поняття “структурна перебудова національної економіки”. Здійснено аналіз підходів іноземних та українських науковців до визначення та структуризації інструментів структурної перебудови національної економіки. Наведено типологізацію методів та інструментів державного регулювання структурної перебудови національної економіки. Проаналізовано сутність змін, які відбуваються в Україні і в світі в умовах четвертої промислової революції та глобалізації. Оцінено стан готовності економіки України до цих змін за допомогою комплексу показників (індексів розвитку інституцій, інновацій, інфраструктури, технологічної готовності, людського розвитку, тривалості життя, валового національного доходу на душу населення в дол. США тощо). Оцінено можливості структурних змін національної економіки в умовах четвертої промислової революції.