Принципи сталого розвитку і проблеми формування державної інвестиційної політики - Цанько, О. О. (Ефективність державного управління, 2017)
Досліджено особливості формування інвестиційної політики в сучасних умовах функціонування національної економіки. Встановлено, що основою формування базових принципів сталого розвитку є взаємозв’язок екологічних, економічних та соціальних чинників розвитку людства, вирішення яких можливе тільки на комплексній основі з урахуванням балансу інтересів розвитку природи і суспільства. Обґрунтовано необхідність для України формування та реалізації нових напрямків державної інвестиційної політики, що обумовлено проведенням економічних та соціальних реформ, спрямованих на економічне зростання, формування нових ефективних механізмів залучення інвестицій, створення умов для впровадження концептуальних засад стратегії сталого розвитку та забезпечення євроінтеграційних процесів.