Державна політика щодо фінансування регіонального розвитку - Козак, І. І.; Нєма, О. С. (Ефективність державного управління, 2017)
Узагальнено визначення мети та пріоритетів державної політики регіонального розвитку в нормативних документах та запропоновано їх формулювання. Проаналізовано динаміку фінансування регіонального розвитку з державного бюджету. Розраховано структуру запланованих та реалізованих у регіонах проектів регіонального розвитку за напрямами, які відображають основні пріоритети регіонального розвитку. Відображено стан розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенцій на інфраструктуру об’єднаних територіальних громад за проектами у розрізі регіонів України. Виділено основні проблеми регіонального розвитку в умовах децентралізації.