Забезпечення зайнятості молоді через діяльність малих громад в Україні - Гургула, Т.; Лєдовська, Ю. (Ефективність державного управління, 2023)
Проаналізовано типові виклики зайнятості молоді: безробіття, виїзд за кордон; недостатній рівень кваліфікації та можливості зайнятості молоді через співпрацю навчальних інституцій із місцевими та регіональними роботодавцями; неформальна освіта; участь у місцевому самоврядуванні громади. Запропоновано розробити ефективну державну молодіжну політику щодо забезпечення зайнятості молоді в малих громадах через: розвиток молодіжного підприємництва; активізацію молоді та залучення до діяльності громади; включення молоді у ради і комітети.