Компетенційний підхід до розвитку публічної служби: концептуальні аспекти - Карпа, М. І. (Ефективність державного управління, 2017)
Сформовано концептуальні аспекти компетенційного підходу до розвитку публічної служби, а саме основні принципи, мету, об’єкт та предмет. Визначено основні завдання компетенційного підходу у публічній службі у контексті виокремлення практичної та науково-дослідницької складових та зазначено передбачувані заходи для їх досягнення. Запропоновано авторську модель компетенційного підходу у публічній службі з позиції взаємозв’язку основних складових компетенцій суб’єктів публічної служби.