Основні напрями національної державної політики щодо балансування ринків праці й освіти в контексті забезпечення гуманітарної політики - Морозова, Н. Г. (Ефективність державного управління, 2017)
Досліджено основні напрями національної державної політики щодо балансування ринків праці й освіти в контексті забезпечення збалансованої гуманітарної політики та визначено ініціативи щодо поліпшення становища в освітній та соціально-трудовій сферах щодо формування активної політики зайнятості. Проаналізовано вплив освіти на безпеку держави та визначено нерозривний зв’язок освіти із державною політикою у сфері соціально-трудових відносин на ринку праці.