Зарубіжний досвід державного забезпечення рівноправності у доступі до медичних послуг сільського населення у процесі реформування системи охорони здоров’я - Юристовська, Н. Я. (Ефективність державного управління, 2018)
На основі узагальнення досвіду країн, які успішно здійснили реформу системи охорони здоров’я, визначено механізми та інструменти забезпечення рівноправності у доступі до медичних послуг сільського населення та вироблення рекомендацій щодо шляхів вирішення в Україні проблем сільської медицини. Охарактеризовано методи впровадження державами системи міжсекторальної та міжгалузевої співпраці для вирішення складних факторів і умов, що впливають на стан здоров’я сільського населення. Показано методи ефективного використання бюджетних коштів і їхнього перерозподілу на користь надання медичних послуг у віддалених регіонах.