Правове забезпечення публічного управління мовними відносинами в Україні - Підбережник, Н. П. (Ефективність державного управління, 2018)
Проаналізовано нормативно-правову базу публічного управління мовними відносинами в Україні. Охарактеризовано законодавство України та міжнародні договори, ратифіковані Україною, щодо забезпечення мовних прав національних меншин. Проаналізовано правовий статус української мови. Доведено суперечливість Закону України “Про засади державної мовної політики” Конституції України та визнано його таким, що сприяє мовно-культурній дезінтеграції українського суспільства, становить загрозу національній безпеці України.