Соціогуманітарна концепція Європейського Союзу: ціннісний вимір - Горбатюк, С. Є. (Ефективність державного управління, 2018)
На підставі аналізу права ЄС обґрунтовано роль ціннісної компоненти як головного елементу в системі забезпечення соціогуманітарної безпеки. Враховуючи європейські перспективи України та сучасні умови соціогуманітарного розвитку суспільства, обґрунтовано завдання держави у сфері впровадження європейських цінностей у життєдіяльність українського суспільства.