Сучасні тенденції у реформуванні державного управління: зарубіжний досвід для України - Шаповалова, І. Б. (Ефективність державного управління, 2018)
Доведено, що основними тенденціями в удосконаленні управління зарубіжних країн є: підвищення ефективності державної служби, підвищення ефективності та оперативності системи формування політик, оптимізація структурно-функціональних характеристик системи управління, реформування системи управління доходами та витратами державного сектору. Обов’язковою умовою такої оптимізації є боротьба з бідністю, децентралізація влади як інструмент її демократизації, підготовка професійного та політично нейтрального кадрового складу державної служби.