Концепції державної політики розвитку “зеленої” економіки: еволюція, сутність, цілі та принципи - Поліщук, Ю. (Ефективність державного управління, 2021)
Досліджено сутнісні теорії розвитку “зеленої” економіки, які обумовлені неможливістю задоволення нескінченно зростаючих потреб людства в умовах обмеженості ресурсів. Запропоновано визначення терміна “зелена економіка” та виконано порівняльну характеристику концепції “зеленої” економіки, визначено її цілі та принципи. Акцентовано увагу, що модель “зеленої” економіки нормалізує взаємодію людської діяльності і природи. Узагальнюючи існуючі підходи до формування концепції “зеленої” економіки, виокремлено її головні напрямки: екологічний, економічний і соціальний.