Нормативно-правова база публічного управління з врегулювання етнополітичних відносин в Україні - Підбережник, Н. П. (Ефективність державного управління, 2018)
Проаналізовано нормативно-правову базу публічного управління у сфері етнополітичних відносин в Україні. Зокрема, охарактеризовано законодавство України та міжнародні правові документи, ратифіковані Україною, щодо гарантування основних прав та свобод національних меншин, здебільшого в культурній сфері. Показано, що відсутність цілісної концепції публічного управління етнополітичними відносинами в Україні та етнополітики загалом, ефективного правового механізму забезпечення інтересів усіх суб’єктів етнополітичних відносин та запобігання міжетнічних конфліктів призвела до загострення етнополітичної ситуації в Україні.