Особливості розвитку комунікативної компетентності державних службовців - Безрук, В. М. (Ефективність державного управління, 2018)
Здійснено аналіз особливостей розвитку комунікативної компетентності державних службовців. Систематизовано основні дослідницькі аспекти до її ідентифікації, розкрито методологічні проблеми її розвитку у сфері державного управління на відміну від інших сфер суспільної діяльності, конкретизовано засоби комунікативної компетентності та наведено сучасні західноєвропейські методики та процедури, які забезпечують її синхронний розвиток відповідно до реалізації комунікативних потреб суспільства у контексті отримання відповідних державно-управлінських послуг.