Проблеми застосування нормативно-правового механізму щодо забезпечення житлом окремих категорій громадян - Харечко, Д. О. (Ефективність державного управління, 2018)
Розглянено використання нормативно-правового механізму для належної реалізації житлових прав окремих категорій громадян, зокрема працівників національної поліції, прокурорів, суддів, та державних службовців. Визначено основні напрями застосування даного державно-управлінського механізму щодо покращення житлової політики держави для належної реалізації окремими категоріями громадян права на житло. Досліджено процеси використання нормативно-правового механізму реалізації окремими категоріями громадян права на житло, визначено основні напрями його застосування та встановлено ефективність його застосування покращення житлової політики держави та належної реалізації житлових прав даних громадян. Систематизовано засоби реалізації зазначеними категоріями громадян права на житло та проаналізовано способи здійснення державної політики у сфері їх реалізації, досліджено сутність нормативно-правового механізму реалізації державної політики в галузі будівництва.