Еволюція теорії соціальної політики - Токарський, Т. Б. (Ефективність державного управління, 2018)
Проаналізовано зародження концептуальних оцінок теорії соціальної політики в європейській науці. Зосереджено увагу на багатоваріантності типів соціальної держави, що зароджувалися й визрівали як різновид економічної політики, метою якої було досягнення ідеальних параметрів функціонування держави на рівні економіко-правових, управлінських та інших показників, що забезпечують добробут населення та ріст його доходів.