Моніторинг та оцінка ефективності бюджетних програм як складові ресурсного циклу ЦОВВ - Коваленко, Я. М. (Ефективність державного управління, 2016)
Досліджено моніторинг та оцінку ефективності бюджетних програм як складових циклу ресурсного забезпечення та контролінгового механізму центральних органів виконавчої влади (далі – ЦОВВ). Акцентовано увагу на управлінні ресурсами за цілями та результатами з використанням програмно-цільового методу. Визначено сутність та роль внутрішнього контролю та аудиту, їхній зв’язок із моніторингом та оцінкою ефективності бюджетних програм. Запропоновано використовувати критерій корисності для оцінки виконання бюджетних програм та державної політики загалом для суспільства.