Місцеве самоврядування та інвестиційні процеси: європейські процеси та вітчизняні реалії - Сірик, З. О. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянуто питання наповнення місцевих бюджетів, зокрема шляхом залучення інвестицій. Проаналізовано закордонний досвід та вказані недоліки участі державних органів в інвестиційних процесах України. Зазначено, що визначальною умовою активної інвестиційної діяльності є ступінь інвестиційної привабливості та соціально-економічного розвитку держави і регіонів. Зауважено, що активізація інвестиційної діяльності дасть змогу досягти сталого соціально-економічного розвитку, а відтак призведе до більшого зацікавлення і активізації населення в належному функціонуванні і розвитку в регіоні.