Реалізація цілей сталого розвитку в процесі ревіталізації здеградованих міських територій - Горблюк, С. (Ефективність державного управління, 2021)
Проведено аналіз еволюції становлення концепції сталого розвитку в світі та її значення для розроблення політики ревіталізації міста. Встановлено, що, з погляду на сталий розвиток, ревіталізація стосується трансформації здеградованих міських територій одночасно у економічній (покращення ділової активності, створення нових робочих місць), соціальній (поліпшення рівня життя мешканців) та інфраструктурно-просторовій (збереження культурної спадщини, покращення природного середовища тощо) сферах. Обґрунтовано локальне спрямування глобальних 17 Цілей сталого розвитку, а також визначено основні завдання ревіталізації міста за кожною ціллю. Узагальнено 6 груп інструментів ревіталізації міста (інструменти планування, ринкові інструменти, фінансові інструменти, податкові інструменти, інструменти підтримки та інші правові інструменти), які необхідно застосовувати міськими органами публічного управління для забезпечення сталого розвитку території.