Особливості реалізації правоохоронної функції держави в сучасному українському суспільстві - Ботвінов, Р. Г. (Ефективність державного управління, 2019)
Проаналізовано зміст і особливості правоохоронної функції держави. Зазначено, що в умовах значних соціально-політичних змін актуалізується потреба розробки й реалізації принципово нових підходів до реалізації правоохоронної функції держави. Зауважено, що подолання обмеженості здійснення правоохоронної функції виключно правовими формами і активне застосування форм неправового змісту, по-перше, дає змогу охопити правоохоронною діяльністю гранично широке коло суспільних відносин і процесів; по-друге, сприяє залученню до правоохорони недержавні організації і громадян; по-третє, відображає об’єктивну закономірність, характерну для діяльності правової держави.