Зарубіжний досвід у сфері державного управління забезпечення права громадян на житло - Харечко, Д. О. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянено використання державно-управлінських механізмів реалізації житлових прав іноземних громадян. Визначено основні напрями застосування державно-управлінських механізмів житлової політики держав світу для належної реалізації їх громадянами права на житло. Досліджено процеси використання державно-управлінських механізмів реалізації іноземними громадянами права на житло, визначено основні напрями їх застосування та встановлено ефективність застосування окремих державно-управлінських механізмів для покращення житлової політики держави та належної реалізації житлових прав громадян. Систематизовано засоби реалізації іноземними громадянами права на житло та проаналізовано способи здійснення державами світу політики у сфері їх реалізації, досліджено сутність державно-управлінських механізмів реалізації державної політики в галузі житлового будівництва, визначено окремі аспекти зарубіжного досвіду які, з урахуванням специфіки нашої держави, можуть бути використані в Україні.