Зарубіжний досвід формування політико-управлінської еліти - Томашевська, Т. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Досліджено характерні риси сучасного суспільного розвитку. Визначено особливості формування еліти у сучасному соціумі. Окреслено основні аспекти формування політико-управлінської еліти у США, Великобританії та Японії. Сформульовано напрямки застосування зарубіжного досвіду в механізмі формування політико-управлінської еліти в Україні.