Державні та недержавні організації соціальної сфери в Україні: особливості взаємодії та перспективи розвитку - Когут, В. І.; Андрейчук, С. К. (Ефективність державного управління, 2016)
На основі аналізу наукових джерел досліджено особливості надання соціальних послуг державними та недержавними суб’єктами, окреслено позитивні та негативні риси у підходах до надання соціальних послуг кожного з типів організацій. Визначено можливі шляхи реформування системи соціальних послуг шляхом збільшення акцентів на місцеву громаду та впровадження механізмів соціального партнерства між органами державної влади та неурядовими організаціями.