Підвищення ефективності співробітництва в межах Карпатського єврорегіону у сфері міждержавного регіонального управління - Пак, В. І. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянуто питання, які потребують підвищеної уваги у контексті покращення функціонування Карпатського єврорегіону. Запропоновано концептуальні підходи до підвищення ефективності співробітництва в межах Карпатського єврорегіону. Подано пропозиції до розробки державної програми сталого розвитку Українських Карпат, яка би враховувала розвиток Карпатського єврорегіону та визначала основні пріоритети його розвитку. Обґрунтовано можливості розвитку інфраструктурного забезпечення в Концепції інфраструктурного забезпечення розбудови кордону між Україною та країнами-членами Європейського Союзу. Розглянуто рекомендації щодо налагодження регулярної роботи міжрегіональних заходів, у яких Карпатський єврорегіон повинен бути активним учасником.