Глобальні тенденції щодо управління людськими ресурсами сфери охорони здоров’я в контексті завдань державного управління - Лещенко, В. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Виявлено та узагальнено глобальні тенденції управління людськими ресурсами сфери охорони здоров’я. Зокрема, згадано Цілі сталого розвитку ООН щодо забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх у будь-якому віці, для чого серед іншого необхідно збільшити набір, розвиток, професійну підготовку та утримання медичних кадрів. Проаналізовано звіти ВООЗ з даними моніторингу стану здоров’я та систем охорони здоров’я у світі та наголошено на дефіциті людських ресурсів в охороні здоров’я. Наведено цілі, визначені ВООЗ з метою виконання Глобальної стратегії розвитку людських ресурсів охорони здоров’я: трудові ресурси 2030. Зазначено, що прийняття та запровадження в практику управлінської діяльності положень цього документа слугуватиме удосконаленню державної політики України у зазначеній сфері.