Адаптація до предметності державного управління наукових підходів, теорій і моделей комунікацій - Ганущин, С. Н. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянуто сучасні наукові підходи до комунікаційних взаємодій. На основі проведеного аналізу класичних наукових підходів, теорій та моделей комунікації обґрунтовано доцільність розгляду предметності комунікації в державному управлінні як системного утворення з багаторівневою структурою та змістовним наповненням інформаційно-спонукальних взаємодій. З метою удосконалення шляхів реалізації державної політики, закцентовано на необхідності використання сучасних видів комунікації.