Культурні стилі врядування у контексті концепції “метаврядування” (Metagovernance): теоретичні засади дослідження - Ліпенцев, А. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Проаналізовано основні теоретичні підходи до дослідження культурних стилів врядування у контексті концепції “метаврядування” (metagovernance). Узагальнено класифікації стилів метаврядування, а саме поділ на три чистих стилі: ієрархічний (hierarchy governance), мережевий (network governance) і ринковий (market governance). Опрацьовано дослідження авторів, де обґрунтовано класифікацію стилів врядування як культур, тобто три ідеально типових стилі врядування також є відображенням культури. Наведено результати дослідження за методикою Г. Хофштеде.