Основні підходи до наукового визначення інвестиційного клімату - Федорчак, О. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Проведено огляд наукової літератури щодо інвестиційного клімату. Розмежовано поняття “інвестиційний клімат”, “інвестиційна привабливість”, “інвестиційний потенціал”. Виокремлено основні підходи до трактування “інвестиційного клімату” різними науковцями.