Оцінка корупційних ризиків у системі державного управління: поняття та зміст - Дмитрієв, Ю. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Досліджено основні підходи щодо визначення змісту та поняття процесу оцінки корупційний ризиків, надано власне визначення оцінки корупційних ризиків у системі державного управління. Розроблено та запропоновано поняття цілей, завдань та об’єктів оцінки корупційних ризиків у системі державного управління. Розкрито обов’язкові етапи процесу оцінки корупційних ризиків у системі державного управління, запропоновано власне бачення їх змісту. Обґрунтовано необхідність створення методології оцінки корупційних ризиків і їх ранжування, що сприятиме дієвій імплементації антикорупційних реформ в Україні.